Het rundleer van Pur Sang meubeldesign


Pur Sang meubeldesign verwerkt geen splitleer (de onderste laag van de huid) en geen geprint leer (voorzien van een flinke verflaag en een kunstmatige nerfprint). We vinden namelijk dat leer er echt en natuurlijk uit moet zien.

Leer is immers een uniek product. Het ademt, het leeft, het is stijlvol en het laat zich gemakkelijk onderhouden. En de patina die het krijgt bij het ouder worden maakt het steeds mooier.

Voor meubelleer worden de beste huiden gebruikt. Toch behouden ook deze de kenmerken van een echt natuurproduct. Want bedenk wel dat leer groeit en niet wordt gemaakt!

Zo zult u in uw bank of fauteuil de natuurlijke eigenschappen zoals tekenbeten, aderen, hoornstoten, schrammen, mestvlekken, kleine beschadigingen en nekrimpels terug kunnen vinden. Deze kentekens hebben geen invloed op de gebruiksduur, maar onderscheiden juist zo goed "Echt Leer" van de kunstmaterialen.

Het leer zal in de eerste maanden door het gebruik wat oprekken en dus meer rimpelvorming vertonen. Ook is de leerverwerking aangepast aan de nadrukkelijk zachte stofferingsoppervlakte. Rimpelvorming wordt door ons dan ook niet gezien als een gebrek.

Plaats uw leren bank of fauteuil niet in het directe zonlicht en niet te dicht bij een haard of C.V.  Fel zonlicht tast de kleur van het leer aan en door te grote warmte zal het leer uitdrogen.                        

De leerkwaliteiten en de leerkleuren

Abano leer

Abano is Europees semi-aniline rundleer dat de natuurlijke nerf bezit. Het heeft een elegante en warme uitstraling en is voorzien van een finish c.q. beschermlaag. Het is door-en-door geverfd, PCP-vrij vervaardigd en zorgvuldig getest op kwaliteit.

Abano leer biedt zekerheid bij intensief gebruik en het is uiterst gemakkelijk in het onderhoud.

Abano is leverbaar in zo'n 20 kleuren.

Informatie over onderhoud en tips treft u onderstaand aan.Abano kleuren 

 

Barolo kleuren

Barolo leer

Barolo is Europees semi-aniline rundleer in een mooie zware kwaliteit. Mede door het toegepaste krimpstructuureffect bezit het een duidelijk herkenbare natuurlijke nerf. Het heeft een rijke uitstraling, is soepel en warm en is voorzien van een lichte finish c.q. lichte beschermlaag. Het is door-en-door geverfd, PCP-vrij vervaardigd en zorgvuldig getest op kwaliteit.

Barolo leer is een goede keus wanneer u puur aniline leer te "natuurlijk" vindt en wanneer u afgedekt leer te "kunstmatig" vindt.

Barolo is leverbaar in zo'n 18 kleuren.

Informatie over onderhoud en tips treft u onderstaand aan.Bosco natuurleer

Bosco is Nieuw-Zeelands aniline rundleer dat de natuurlijke nerf bezit. Het is PCP-vrij vervaardigd en in vaten op basis van aniline waterverf door-en-door geverfd. Omdat het ene gedeelte van de huid nu eenmaal meer verf opneemt dan het andere zijn de aanwezige kleurverschillen typerend voor deze looiwijze. Juist hierdoor krijgt deze kwaliteit een zichtbare en voelbare natuurlijke, warme uitstraling.

Bij de verwerking van het Bosco natuurleer worden "dichte beschadigingen" en "foutjes" in de huid normaal verwerkt. De zo ontstane "tekenen van leven" geven iedere huid een eigen en uniek karakter. Ook dit natuurleer krijgt in de loop van de tijd een mooie patina.

Bosco is leverbaar in zo'n 9 kleuren.

Informatie over onderhoud en tips treft u onderstaand aan.


 

Bosco kleuren

  

 

Confienza kleuren

Confienza natuurleer

Confienza is Nieuw-Zeelands aniline rundleer dat de natuurlijke nerf bezit. Het is PCP-vrij vervaardigd en in vaten op basis van aniline waterverf door-en-door "two tone" geverfd. Dit mooie leer wordt met een speciale techniek licht geslepen. Zo ontstaat de prachtige grip. Hierna wordt nog een scotchguard beschermlaag aangebracht.

Bij de verwerking van het Confienza natuurleer         worden "dichte" beschadigingen en "foutjes" in de huid normaal verwerkt. Juist hierdoor - en door de   dikte van het leer - krijgt deze kwaliteit een stoere en ruige uitstraling. Ook dit natuurleer krijgt in de loop van de tijd een mooie patina.

Confienza is leverbaar in zo'n 5 kleuren.

Informatie over onderhoud en tips treft u onderstaand aan.

  

Onderhoud en tips


U hoeft het leer slechts af te nemen met een schone vochtige doek gedrenkt in (lauw) gekookt water. Daarna met een zachte wollen doek droog nawrijven. Dit geldt voor de leersoorten Abano, Barolo en Bosco. Het Confienza natuurleer dient u uitsluitend af te nemen met een schone droge doek. Vloeistoffen en vette vlekken zoals voedsel en smeer dient u direct op te deppen met een droge absorberende doek. Daarna afnemen met een schone vochtige doek gedrenkt in (lauw) gekookt water en met een zachte wollen doek droog nawrijven.

Hardnekkige vlekken kunt u behandelen met een sopje van wat groene zeep en (lauw) gekookt water. Let op!  U dient altijd met ongelijke bewegingen op en rond de vlek te wrijven. Hierna kunt u het leer weer met een zachte wollen doek droog nawrijven. Als de vlek niet geheel verdwijnt zal deze in de loop van de tijd door het overige materiaal geabsorbeerd worden.

Als u het leer met een leerconditioner wilt behandelen adviseren wij u het leer als extra bescherming met Keralux te behandelen.

Abano leer en Barolo leer kunt u behandelen met Keralux Verzorgingsset P.  Ook is voor alle kleuren een Keralux Colour Repair Kit beschikbaar.

Bosco natuurleer kunt u behandelen met Keralux Spray N, dat een werkzame impregneer en een ingebouwd UV-filter bevat. Voor het Bosco natuurleer is ook voor alle kleuren een Keralux Colour Repair Kit beschikbaar.

Confienza natuurleer is al voorzien van een scotchguard beschermlaag en behoeft geen of weinig onderhoud. Voor dit leer raden wij iedere vorm van onderhoudsmiddelen of voedingsmiddelen af. Afnemen met een schone droge doek is voldoende.


Bij vragen over onderhoud en reiniging van alle Pur Sang meubeldesign leerkwaliteiten kunt u contact opnemen met LCK Nederland BV  /  telefoon +31 (0) 571 270 327  /  www.lcknederland.nl