.

logo Pur Sang meubeldesign

.

detailfoto Bosco leer        detailfoto Confienza leer


De leersoorten van Pur Sang Meubel Design

.

Pur Sang meubeldesign verwerkt uitsluitend hoogwaardige en duurzame leersoorten.  We verwerken geen splitleer (de onderste laag van de huid) en we verwerken geen geprint leer (voorzien van een flinke verflaag en een kunstmatige nerfprint).  We vinden namelijk dat leer er echt en natuurlijk uit moet zien.

Leer is immers een uniek product.  Het ademt, het leeft, het is stijlvol en het laat zich gemakkelijk onderhouden.  En de patina die het krijgt bij het ouder worden maakt het steeds mooier.

Voor meubelleer worden de beste huiden gebruikt.  Toch behouden ook deze de kenmerken van een echt natuurproduct.

Want bedenk wel dat leer groeit en niet wordt gemaakt!

Zo kan je in je bank of fauteuil de natuurlijke eigenschappen zoals tekenbeten, aderen, hoornstoten, schrammen, mestvlekken, kleine beschadigingen en nekrimpels terug vinden.  Deze kentekens hebben geen invloed op de gebruiksduur, maar onderscheiden juist zo goed "Echt Leer" van de kunstmaterialen.

Het leer zal in de eerste maanden door het gebruik wat oprekken en dus meer rimpelvorming vertonen.  Ook is de leerverwerking aangepast aan de nadrukkelijk zachte stofferingsoppervlakte.  Rimpelvorming wordt door ons dan ook niet gezien als een gebrek.

Plaats je leren bank of fauteuil niet in het directe zonlicht en niet te dicht bij een haard of C.V.   Fel zonlicht tast de kleur van het leer aan en door te grote warmte zal het leer uitdrogen.                        

De leerkwaliteiten en de leerkleuren

.

Abano  leer

Abano is Europees semi-aniline rundleer dat de natuurlijke nerf bezit.  Het heeft een elegante uitstraling en is voorzien van een finish c.q. beschermlaag.  Het is door-en-door geverfd, PCP-vrij vervaardigd en zorgvuldig getest op kwaliteit.

Abano leer biedt zekerheid bij intensief gebruik en is uiterst gemakkelijk in het onderhoud.

Abano is leverbaar in zo'n 20 kleuren.

Informatie over onderhoud en tips tref je onderstaand aan.

Abano  kleuren 

 kleurenreeks Abano leer

Accent  kleuren

kleurenreeks Accent leer

Accent  leer

Accent is Europees semi-aniline rundleer dat de natuurlijke nerf bezit.  Het heeft een vintage- en warme uitstraling.  Het is door-en-door geverfd, PCP-vrij vervaardigd en zorgvuldig getest op kwaliteit.

Bij de verwerking van het Accent leer worden "dichte" beschadigingen en "foutjes" in de huid normaal verwerkt.  De zo ontstane "tekenen van leven" geven iedere huid een eigen en uniek karakter.  Het krijgt in de loop van de tijd een mooie patina.

Accent is leverbaar in zo'n 7 kleuren.

Informatie over onderhoud en tips tref je onderstaand aan. 

Arcade  leer

Arcade is Europees semi-aniline rundleer dat de natuurlijke nerf bezit. Het heeft een rustige uitstraling en is voorzien van een finish c.q. beschermlaag. Het is door-en-door geverfd, PCP-vrij vervaardigd en zorgvuldig getest op kwaliteit.

Arcade leer biedt zekerheid bij intensief gebruik en is uiterst gemakkelijk in het onderhoud.

Arcade is leverbaar in zo'n 8 kleuren.

Informatie over onderhoud en tips tref je onderstaand aan.

Arcade  kleuren

kleurenreeks Arcade leer

Aspect  kleuren

kleurenreeks Aspect leer 

Aspect  leer

Aspect is Europees semi-aniline rundleer met een vintage uitstraling dat de natuurlijke nerf bezit.  Het is PCP-vrij vervaardigd, licht opgeschuurd,  door-en-door geverfd en gewaxt.

"Dichte" beschadigingen en "foutjes" in de huid worden normaal verwerkt.  Zo behoudt het Aspect leer z'n eigen natuurlijke karakter.  Het krijgt in de loop van de tijd ook een mooie patina.

Aspect is leverbaar in zo'n 5 kleuren.

Informatie over onderhoud en tips tref je onderstaand aan.

Barolo  leer

Barolo is Europees semi-aniline rundleer in een mooie zware kwaliteit.  Mede door het toegepaste krimpstructuureffect bezit het een duidelijk herkenbare natuurlijke nerf.  Het heeft een rijke uitstraling, is soepel en warm en is voorzien van een finish c.q. lichte beschermlaag.  Barolo is door-en-door geverfd, PCP-vrij vervaardigd en zorgvuldig getest op kwaliteit.

Barolo is een goede keus wanneer je puur aniline leer te "natuurlijk" vindt en wanneer je afgedekt c.q. geprint leer te "kunstmatig" vindt.  En het is gemakkelijk in het onderhoud.

Barolo is leverbaar in zo'n 18 kleuren.

Informatie over onderhoud en tips tref je onderstaand aan.

Barolo  kleuren

kleurenreeks Barolo leer

Bosco  kleuren

kleurenreeks Bosco leer  

 

Bosco  natuurleer

Bosco is Nieuw-Zeelands aniline rundleer dat de natuurlijke nerf bezit.  Het is PCP-vrij vervaardigd en in vaten op basis van aniline waterverf door-en-door geverfd.  Omdat het ene gedeelte van de huid nu eenmaal meer verf opneemt dan het andere zijn de aanwezige kleurverschillen typerend voor deze looiwijze.  Juist hierdoor krijgt deze kwaliteit een zichtbare - en voelbare - natuurlijke, warme uitstraling.

Bij de verwerking van het Bosco natuurleer worden "dichte" beschadigingen en "foutjes" in de huid normaal verwerkt.  De zo ontstane "tekenen van leven" geven iedere huid een eigen en uniek karakter.  Ook dit natuurleer krijgt in de loop van de tijd een mooie patina.

Bosco is leverbaar in zo'n 9 kleuren.

Informatie over onderhoud en tips tref je onderstaand aan.

Confienza  natuurleer

Confienza is Nieuw-Zeelands aniline rundleer dat de natuurlijke nerf bezit.  Het is PCP-vrij vervaardigd en in vaten op basis van aniline waterverf door-en-door "two tone" geverfd.  Dit mooie leer wordt met een speciale techniek licht geslepen.  Zo ontstaat de prachtige grip.  Hierna wordt nog een scotchguard beschermlaag aangebracht.

Bij de verwerking van het Confienza natuurleer worden "dichte" beschadigingen en "foutjes" in de huid normaal verwerkt.  Juist hierdoor - en door de dikte van het leer - krijgt deze kwaliteit een stoere en ruige uitstraling.  Ook dit natuurleer krijgt in de loop van de tijd een mooie patina.

Confienza is leverbaar in zo'n 5 kleuren.

Informatie over onderhoud en tips tref je onderstaand aan. 

Confienza  kleuren

kleurenreeks Confienza leer

Onderhoud en tips


Het leer hoef je slechts af te nemen met een schone vochtige doek gedrenkt in (lauw) gekookt water.  Daarna met een zachte wollen doek droog nawrijven.  Dit geldt voor de leersoorten Abano, Accent, Arcade, Aspect, Barolo en Bosco.  Het Confienza natuurleer dien je uitsluitend af te nemen met een schone droge doek.  Vloeistoffen en vette vlekken zoals voedsel en smeer dien je direct op te deppen met een droge absorberende doek.  Daarna afnemen met een schone vochtige doek gedrenkt in (lauw) gekookt water en met een zachte wollen doek droog nawrijven.

Hardnekkige vlekken kan je behandelen met een sopje van wat groene zeep en (lauw) gekookt water.  Let op!  Altijd met ongelijke bewegingen op en rond de vlek te wrijven.  Hierna kan je het leer weer met een zachte wollen doek droog nawrijven.  Als de vlek niet geheel verdwijnt zal deze in de loop van de tijd door het overige materiaal geabsorbeerd worden.

Als je het leer met een leerconditioner wilt behandelen adviseren wij het leer als extra bescherming met Keralux te behandelen.

Abano, Arcade en Barolo kan je behandelen met Keralux Verzorgingsset P.   Ook is voor alle kleuren een Keralux Colour Repair Kit beschikbaar.

Accent kan je behandelen met Keralux Verzorgingsset S.  Voor het Accent leer is ook voor alle kleuren een Keralux Colour Repair Kit beschikbaar.

Aspect leer kan je behandelen met de Keralux Complete set voor vintage leer.  Als extra bescherming kan je het leer behandelen met Keralux Spray N, dat een werkzame impregneer en een ingebouwd UV-filter bevat.  Voor alle kleuren is ook een Keralux Colour Repair Kit beschikbaar.

Bosco natuurleer kan je behandelen met Keralux Complete set voor vintage leer.  Voor het Bosco natuurleer is ook voor alle kleuren een Keralux Colour Repair Kit beschikbaar.

Confienza natuurleer is al voorzien van een scotchguard beschermlaag en behoeft geen of weinig onderhoud.  Voor dit leer raden wij iedere vorm van onderhoudsmiddelen of voedingsmiddelen af.  Afnemen met een schone droge doek is voldoende.

.

Bij vragen over onderhoud en reiniging van alle Pur Sang meubeldesign leerkwaliteiten kan je contact opnemen met LCK Nederland BV

telefoon +31 (0) 571 270 327  /  www.lcknederland.nl 

 logo Pur Sang meubeldesign